Creatieve oplossingen

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 16:21

Creatieve oplossingen

Ieder ouder zal beamen dat je de energie, geduld en de creativiteit nodig hebt om kinderen op te voeden. Sommigen onder ons gaat het wat gemakkelijker af dan de anderen, omdat je niet de creativiteit, inleving en speelsheid vanzelf kunt toepassen, na een drukke werkdag of als je hoofd vol zit van andere dagelijkse bezigheden..

 

Het gaat soms ook niet meer, omdat je waarschuwing, beloning of manier van aanpakken niet (meer) werken. Vaak komt dat omdat de manier waarop jij reageert ook elke keer hetzelfde is, je zou willen dat je een andere oplossing had, want je bent moe van al het waarschuwen.

 

Creatieve oplossingen voor ouders met de wijsheid van de kinderen.  Hiermee sluit je beter bij het belevingswereld van je kind aan.  Daarom schrijf ik hieronder een aantal tips en trucs om de dilemma’s spelenderwijs op te lossen.

  • Kijk anders naar de situatie, dan zal je er vanzelf anders op reageren.

Bijvoorbeeld:

- Druk kind? Je probeert de kinderen niet rustig te krijgen, maar helpt hen om hun energie kwijt te kunnen.

- Schermtijd discussie? Je reageert belonend door te zeggen wanneer de computer of de tv wel aan mag.

 

Door een andere reactie te geven verwar je even het kind en zet je een ander gedragspatroon neer en zo hoop je in het vervolg een dilemma doorbroken te hebben! Geef je gezin wat speelruimte en probeer het uit, het kan mislukken, maar dat geeft toch niet, proberen kan altijd.

 


«   »