Ik ben Fatma Tastan 38 jaar, getrouwd en samen hebben we 3 gezellige eigenwijze kinderen op te voeden ;-)

 

Ik kan mijzelf omschrijven als

Enthousiast, vriendelijk, onderzoekend, betrokken, betrouwbaar en warm. 

Verder kan ik mezelf als coach vinden in zorgvuldigheid, luisterend, nieuwsgierig, sturend en objectief. 

 

Het is me een genoegen om jou te begeleiden in jouw proces

 

Oudercoaching & kindercoaching

 

Om je een indruk te geven van mijn vakkennis geef ik hieronder een schets van mijn opleidingen en werkverleden.

Jaar 2008 afgestudeerd aan de Hogeschool AVANS voor Social Work. Vlak daarna ben ik gestart als algemeen maatschappelijk werker, door de jaren heen ben ik moeder geworden we krijgen 2 pareltjes een dochter en een zoon. 

 

Door het ouderschap dat zich aandiende, begon ik duidelijk meer interesse te tonen als het ging om opvoeding en kind in ontwikkeling, met die bewustwording heb ik in 2015 de overstap gemaakt naar het School maatschappelijk werk in het basisonderwijs. Tussentijds de Kindercoach opleiding aan de Academie voor Psychotherapie behaald.

 

Vervolgens de Triple P (Positive Parenting Program) gevolgd, naast opvoedkundige gesprekken en kind gesprekken heb ik ook structureel SOVA (sociale vaardigheids) trainingen gegeven aan de groepen 5 t/m 8 leerlingen.

 

Van 2019 - 2021 heb ik als Jeugd & Gezinscoach gewerkt bij de gemeente Heerhugowaard. Waardevolle jaren aan ervaring opgedaan.

 

Mijn proces

Tegelijkertijd voor mijzelf en voor mijn carrière de juiste opleiding ingestapt. Holistisch Gezinstherapeut aan de opleidings- Instituut Dreamchild.  Hier leerde ik op een andere manier de kern van het vraagstuk raken en helen. Dit was de manier waar ik op zoek naar was in mijn ouder en kind gesprekken, want ik merkte keer op keer dat het probleem voor een deel zich oploste in het hier en nu, terwijl ik een lange termijn oplossing wenste.

 

Ik heb dus gedacht dat ik niet veel op te lossen had, maar niets was minder waar! 

De opleiding was voor mij de fase waar ik eerst door het stof moest, de bewustwording en heling, gepaard met verlichting, als moeder als partner en dit alles heeft mijn werkwijze als coach aanzienlijk doen veranderen.

 

Een aansluitende verrijking van mijn kennis was het volgen van de Beschermjassen training. Hoe belangrijk is een familiesysteem, wat draagt het aan emoties, ervaringen, belevingen generatie op generatie, maar hoe het ook kan bijdragen aan heling en bescherming. 

 

Na een enerverend jaar de opleiding afgerond en behaald te hebben en inmiddels een 3e parel, een dochter rijker te zijn, mag ik mij gelukkig prijzen om mijn ervaring te delen met jullie en zo veel als mogelijk ouders te bereiken waar ik van betekenis kan zijn in hun pad naar bewuste ouderschap. 

 

Huidig werkzaam

  • Om mijn professie, kennis en kunde op peil te houden ben ik werkzaam als Jeugd maatschappelijk werker bij Socius- MD in regio Midden Kennemerland voor de jongeren 12+ 

 

  • Daarnaast draai ik Freelance verschillende trainingen met de collega's van METHeemskerk voor het Basis Onderwijs. O.a. SoVa trainingen, Brugklastrainingen, Kinderen scheiden mee en de Meidengroep. Bijzonder om de kinderen een voor een te zien groeien in hun zelfkennis. 

 

Fatma Tastan 

Holistisch Gezinstherapeut & Kindercoach