Begrip voor elkaar 💞

Gepubliceerd op 6 maart 2022 om 16:36

Creëer begrip voor elkaar

Soms betrap je jezelf erop dat je vrij zijn, vermoeiender vindt dan het werken? Stress hoort er gewoon bij met een druk gezin. Stress kan je zelfs helpen om even flink aan te pakken, doe dit wel met mate, want van te veel drukte knapt je lijf en geest niet op. Heb jij ontdekt, wat jouw helpt om tot rust te komen? Voor sommigen kan dit een meditatie moment zijn, sporten, vrienden opzoeken, uitgaan, je hobby (oppakken) of juist een dagje terugtrekken helemaal alleen. Hoe je ook wilt opladen, zorg ervoor dat je de tijd voor jezelf neemt!

 

Wil je een ouderschap met minder stress? Zie je het voor je, maar geen idee hoe je de vertraging in jezelf kan aanzetten?

Wat kan jij laten staan?

 

Een deel van de stress kun je wel makkelijk vermijden, laat de minst belangrijke van het huishouden bijvoorbeeld los. Laat de stofzuiger of de was even voor vandaag staan, kook eens een keer simpel, zet de telefoon voor een paar uurtjes op stil. Hou de lat voor jezelf laag. Is het een week heel druk, heb je hierdoor meer stress en een kort lontje als gevolg? 

 

Sleutel voor begrip en ruimte binnen het gezin.

Leg wat je overkomt, voelt en waarom je zo denkt of doet, dan uit aan elkaar en maak het bespreekbaar, zo creëer je begrip voor ieders gedrag en geeft het iedereen allemaal weer lucht.

 

De kinderen zullen dit ook van je leren en zal jij een voorbeeld zijn om hun op weg te helpen met het onder woorden brengen van hun emoties!

 


«   »